Home » » Τα ξεκάθαρα μηνύματα της κινητοποίησης Μελισσανίδη

Τα ξεκάθαρα μηνύματα της κινητοποίησης Μελισσανίδη

Written By AEKTV on Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017 | 12:59:00 μ.μ.

Ο Τάσος Τσατάλης αναλύει τους λόγους για την απόφαση του «Τίγρη», να βγει μπροστά ενόψει Μπριζ, αλλά και πριν τις πρώτες κρίσιμες βαθμολογικά αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα
*** Είναι αλήθεια πως το τελευταίο 48ωρο είναι αισθητή σε όλους μια κινητοποίηση στην ΑΕΚ με επίκεντρο τον Δημήτρη Μελισσανίδη.
*** Ενόψει Μπριζ αλλά πιστεύω κι ενόψει της αφετηρίας του πρωταθλήματος.

*** Καθοριστικά και τα δύο ματς με τους Βέλγους, αλλά το ίδιο είναι και τα τέσσερα πρώτα ματς στο πρωτάθλημα, πριν από το ντέρμπι την 5η αγωνιστική με τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ πρέπει να πάρει 12 βαθμούς σε αυτά τα τέσσερα ματς.

*** Αν το καταφέρει, πάει στο ντέρμπι με άλλο αέρα πρώτον και δεύτερον γενικά βάζει γερές βάσεις για να είναι μέσα για το πρωτάθλημα, μέχρι τέλους.

*** Αλλά και η επιτυχία στην Ευρώπη είναι απαραίτητη. Η ΑΕΚ πρέπει να μπει σε Όμιλο, πρέπει να παίξει κι άλλα ματς στην Ευρώπη, που θα της δώσουν ευκαιρία να μαζέψει βαθμούς. Αλλά και να χτίσει ξανά ευρωπαϊκη ταυτότητα.

*** Κακά τα ψέματα, αυτά τα τέσσερα χρόνια από το ξεκίνημα του «ερχόμαστε», αν κάτι έχει αποδειχθεί είναι πως μόνο όταν αποφασίζει να μπει μπροστά ο Μελισσανίδης ... κάτι κουνιέται. Κάτι αλλάζει. Ειδικά στην ομάδα. Στα αποδυτήρια.

*** Πιστεύω δεν το ήθελε αυτό. Δεν το θεωρεί επιτυχία πως τέσσερα χρόνια μετά, αν δεν τρέξει ο ίδιος, αν δεν μπει αυτός μπροστά σε δύσκολες φάσεις, κανείς από όσους έχει ποντάρει κατά καιρούς σε αυτό το διάστημα, δεν μπορεί να παίξει θετικό και κεντρικό ρόλο κοντά στην ομάδα.

*** Αντίθετα κάποιοι είναι και συχνά πυκνά πηγές προβλημάτων, τα οποία είναι και άσχετα με την πραγματικότητα και τις ανάγκες της ομάδας.

*** Μπαίνει μπροστά λοιπόν κι ενόψει Μπριζ ο Μελισσανίδης, με διπλό στόχο έχω την εντύπωση. Από την μία να δώσει στους πάντες να καταλάβουν πως η πρόκριση είναι βασικός στόχος. Κυρίως στους παίκτες.

*** Από την άλλη... να περάσει θετικά «vibes» στον Χιμένεθ, για τον οποίο έχει καταλάβει πως από τις παραμονές του πρώτου ματς με την ΤΣΣΚΑ και μετά, έχει περάσει περίεργες ψυχολογικές καταστάσεις.

*** Νομίζω πως η προσωπική επαφή με τον προπονητή είναι το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε.


*** Δείχνει πως πρόθεση του Μελισσανίδη είναι να δείξει και στον ίδιο τον Χιμένεθ, αλλά και προς τα έξω, ότι αυτή η κατά σειρά έβδομη επιλογή του για τον πάγκο από το 2013, θέλει οπωσδήποτε να πετύχει. Και πιστεύει πως μπορεί να πετύχει.

*** Κι από τη στιγμή που το θέλει και το πιστεύει, δείχνει πως είναι και αποφασισμένος όταν θεωρήσει ότι είναι ανάγκη να πάρει πρωτοβουλίες έμπρακτης στήριξης, να το κάνει.

*** Αν το καλοσκεφτείς, αυτό που συμβαίνει με τον Μελισσανίδη από την Τρίτη και μετά, ούτε σε ντέρμπι στο πρωτάθλημα, ούτε ίσως στον τελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό δεν το είδαμε.

*** Πάει στην τελευταία προπόνηση στην Αθήνα. Φροντίζει να είναι στο Βέλγιο από την παραμονή του ματς και δίνει το παρών κι στην τελευταία προπόνηση πριν το παιχνίδι.

*** Κι ανήμερα της αναμέτρησης, θα είναι πάλι για πολύ ώρα με την ομάδα.

*** Το ό,τι ο Μανόλο έχει «ντοπαριστεί» ψυχολογικά, έγινε φανερό και στην συνέντευξη Τύπου. Το έχω αναφέρει πολλές φορές εδώ, πως μιλάμε για προπονητή ψυχολογίας, που αν η δική του είναι καλή, μπορεί να «σηκώσει» με μοναδικό τρόπο και την ομάδα.

*** Με την ΤΣΣΚΑ είναι φανερό πως πήγε με ψυχολογική ανασφάλεια. Και του βγήκε σε όλη την διαχείριση του πρώτου ματς. Ψυχολογική και τακτική.

*** Η ψυχολογική πλευρά του ματς στο Βέλγιο, πιθανότατα είναι πολύ πιο σημαντική από την τακτική.

*** Γιατί η ΑΕΚ καλείται να αφήσει πίσω της μια σειρά από ανασταλτικούς παράγοντες που δημιουργούν η ευρωπαϊκή «ανομβρία», τα «απόνερα» των αναμετρήσεων με την ΤΣΣΚΑ και τα ερωτηματικά που την συνοδεύουν σε αγωνιστικό επίπεδο γενικώς.

*** Ανασταλτικοί παράγοντες που αν θες να ελπίζεις πως μπορείς να αφήσεις πίσω, ξεκινάς στο σημείο που είναι τώρα η ΑΕΚ, βασικά από το «θέλω» κι από το «πιστεύω».

*** Και σε αυτά τα δύο στοιχεία είναι φανερό πως «δουλεύει» τα τελευταία 24ωρα, πρώτος απ' όλους ο Μελισσανίδης.
Διάδωσέ το :

Δημοσίευση σχολίου