Home » » Φοβερή δήλωση Ζντοβτς για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό!

Φοβερή δήλωση Ζντοβτς για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό!

Written By AEKTV on Κυριακή 29 Μαΐου 2016 | 2:29:00 μ.μ.

Για τη δουλειά του και το μέλλον του στην ΑΕΚ μίλησε ο Γιούρι Ζντοβτς μετά το 89-81 επί του Άρη και την κατάκτηση της τρίτης θέσης, ενώ τόνισε πως η θέση του προπονητή είναι πιο δύσκολη στην Ένωση σε σχέση με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Ο Σλοβένος κόουτς δήλωσε αναλυτικά: "Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, πρώτα από όλα. Ήταν δύσκολη σεζόν. Η τρίτη θέση δεν ήταν εύκολη. Θέλω να ευχαριστήσω τον Μάκη Αγγελόπουλο και τον Ντράγκαν Σάκοτα που άρχισαν την δύσκολη προσπάθεια και τον τον κόσμο που έρχεται και υποστηρίζει την ομάδα.
Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις κάτι. Ίσως να πετύχεις μία χρονιά, αλλά μετά θα εξαφανιστείς. Πιστεύω πολύ ότι αν δουλέψεις δυνατά, θα υπάρξει ανταμοιβή στο τέλος. Χάσαμε τον καλύτερο παίκτη μας πριν από τη σειρά, είχαμε παίκτες που αρρώστησαν με ίωση, αλλά μείναμε ενωμένοι. Είμαι χαρούμενος, το αξίζαμε. Πρώτη φορά δούλεψα σε τέτοιο περίεργο περιβάλλον. Ακόμα και όταν έπαιζα στην Ελλάδα, δεν ήταν έτσι. Ο ένας όμως στήριξε τον άλλο.
Ακόμα υπάρχει στο μυαλό μου η σκέψη του αγώνα. Δεν έχω ηρεμήσει για να μιλήσω για την επόμενη σεζόν. Χρειάζεται να καθαρίσω το μυαλό μου πρώτα. Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι δεν σκέφτομαι την επόμενη σεζόν, αλλά σίγουρα όταν σκέφτεσαι κάτι τόσο μελλοντικό, είσαι υπό πίεση στο τελευταίο ματς και αυτό δεν είναι καλό.
Θα αναλύσω τη σεζόν και θα δω τους παίκτες μου. Είδα τον χαρακτήρα τους στα πλέι οφ. Τώρα θέλω να πιω ένα καλό… κρασί και να ξεπεράσω το άγχος. Μερικές φορές είναι πιο δύσκολο να είσαι προπονητής στην ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό. Έχω πολύ υψηλούς στόχους, κάναμε ένα βήμα μπροστά. Είναι εύκολο να φτάσεις ένα μέτρο από την κορυφή, αλλά το τελευταίο 1 μέτρο είναι το πιο δύσκολο.
Το μπάτζετ είναι σημαντικό, αλλά όχι και τόσο πολύ. Πλέον το επίπεδο των παικτών στην Ευρώπη έχει πέσει. Οι πολύ καλοί παίκτες που μένουν στην Ευρώπη είναι πολύ ακριβοί. Οι υπόλοιποι είναι έτσι και έτσι. Για αυτό τον λόγο πρέπει να έχουμε και λίγη τύχη. Δεν είναι εύκολο να φέρεις παίκτη στην ΑΕΚ λόγω της πίεσης που υπάρχει.
Πρέπει να φέρουμε παίκτες που να ταιριάξουν στη χημεία μας. Έχουμε 2-3 νέους που πρέπει να παίξουν. Δεν είναι εύκολο να τους βάλεις, γιατί δεν βοηθάει το περιβάλλον, δεν υπάρχει υπομονή. Τα έχω και με τον εαυτό μου, που δεν τους έδωσα χρόνο συμμετοχής μέσα στη σεζόν και έδωσα στους ξένους. Πρέπει να φέρουμε 2-3 καλούς Έλληνες παίκτες και να χτίσουμε την ομάδα γύρω τους. Πάντα υπάρχουν δύο μεγάλες κρίσεις μέσα στη σεζόν σε κάθε ομάδα, αλλά αν το περιβάλλον είναι δυνατό, τότε γίνεσαι πιο δυνατός.
Έχουμε μπροστά μας, δύο ομάδες από τις καλύτερες της Ευρώπης, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και είναι σαν να χτυπάμε στον τοίχο. Πρέπει σιγά-σιγά να ανοίξουμε μια τρύπα σε αυτόν τον τοίχο. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη. Οι προπονητές δεν είναι σημαντικοί, πάνε και έρχονται. Το σημαντικό είναι να στηρίζουν άπαντες την ομάδα".
Διάδωσέ το :

Δημοσίευση σχολίου