Home » » Deja vu

Deja vu

Written By AEKTV on Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 | 9:49:00 π.μ.

Με μπλοκ, τακτική και Ρουμελιωτάκη η Κηφισιά άλωσε (3-0 σετ) για δεύτερη χρονιά την έδρα της ΑΕΚ για την 2η αγωνιστική της Volleyleague.Πέρσι η έκπληξη της σεζόν Κηφισιά νίκησε με 3-0 (25-19, 25-19, 25-19) στη Γλυφάδα και …σκότωσε τα όποια όνειρα είχε τότε η ΑΕΚ για είσοδο στην τετράδα των πλέι οφ. Φέτος με πρωταγωνιστή τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ Γιάννη Ρουμελιωτάκη η Κηφισιά σημείωσε την πρώτη της νίκη στη σεζόν μετά από τρεις ήττες (δύο στο Λιγκ Καπ και μία στο πρωτάθλημα).

Ο 25χρονος ακραίος στην παρουσίαση χειροκροτήθηκε από τους φίλους της «Ένωσης» και λίγο αργότερα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση που συνοδεύτηκε από «καθαρό» τρίποντο.

Η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη συνήλθε γρήγορα μετά το στραπάτσο (3-2 από Ορεστιάδα) της πρεμιέρας και έλεγχε πλήρως τον ρυθμό του αγώνα με άριστη τακτική και δυνατό μπλοκ.

Στην περίπτωση της ΑΕΚ ταιριάζει γάντι η λαϊκή ρήση: «Ήταν ξερό το κλίμα, το’ φάγε και ο γάιδαρος». Στην ΑΕΚ δεν έφταναν τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα έχει πλέον ξεκάθαρα και αγωνιστικά, τα οποία κρύφθηκαν καλά μετά το εύκολο τρίποντο στην έδρα του Άρη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Ωστόσο στην 2η αγωνιστική κόντρα στην Κηφισιά αυτά φανερώθηκαν ξεκάθαρα. Χωρίς τον Πέτρογου, με κάκιστο τον Παγιάν και υποδοχή για… κλάματα η «Ένωση» ηττήθηκε πολύ εύκολα, χωρίς να καταφέρει να είναι ανταγωνιστική σε κανένα σημείο του ματς.

Διακύμανση:
1ο σετ: 8-7, 11-16, 16-21, 19-25
2ο σετ: 5-8, 14-16, 16-21, 19-25
3ο σετ: 7-8, 12-16, 16-21, 19-25
Οι πόντοι της ΑΕΚ προήλθαν από 0 άσσους, 38 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 17 λάθη αντιπάλων και της Κηφισιάς προήλθαν από 1 άσσο, 35 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 20 λάθη αντιπάλων

Τα σετ: 0-3 (19-25, 19-25, 19-25)

ΑΕΚ (Ελγκέτα): Ωρολογάς 3 (3/7 επ, 39% υπ - 39% άριστες), Κατσανεβάκης 6 (5/9 επ, 1 μπλοκ), Ραντούνοβιτς 10 (8/25 επ, 2 μπλοκ, 765 υπ - 38% άριστες), Παγιάν 10 (10/23 επ), Κρνιτς, Ανδρεάδης 6 (5/10 επ, 1 μπλοκ) / Γκούζντα (λ, 83% υπ - 67% άριστες), Οικονόμου 2 (1/2 επ, 1 μπλοκ), Ίλιτς 5 (5/11 επ)

ΚΗΦΙΣΙΑ (Αρσενιάδης): Σουλτανόπουλος 8 (4/4 επ, 4 μπλοκ), Παπαγγελόπουλος 3 (1/5 επ, 2 μπλοκ), Φερέρα 11 (9/15 επ, 2 μπλοκ, 83% υπ - 33% άριστες), Ρουμελιωτάκης 5 (4/13 επ, 1 άσσος, 83% υπ - 57% άριστες), Όστιν 4 (3/3 επ, 1 μπλοκ), Γιοβάνοβιτς 17 (14/25 επ, 3 μπλοκ) / Ταμπουρατζής (λ, 85% υπ - 55% άριστες), Κάπελλας (λ), Κόντος

Έξαλλος ο Ελγκέτα!
Η εμφάνιση της ΑΕΚ ήταν τόσο άσχημη που… έβγαλε από τα ρούχα του μέχρι και τον προπονητή της Χόρχε Ελγκέτα που δεν είχε όρεξη ούτε να κάνει δηλώσεις στην τηλεόραση και μόλις ολοκληρώθηκε το ματς κατευθύνθηκε αμέσως προς τα αποδυτήρια.
Αρκετή ώρα μετά ο Αργεντίνος δήλωσε με νόημα: «Είναι αλήθεια ότι η Κηφισιά έπαιξε καλύτερα από εμάς. Εμείς δεν παίξαμε σαν ομάδα. Δυστυχώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε βγήκαν στο γήπεδο. Οι παίκτες είναι και άνθρωποι. Δεν γίνεται να μην επηρεαστούν από αυτά που βιώνουν. Δουλεύουμε κάθε μέρα, παλεύουμε αλλά δεν ξέρουμε τι θα ξημερώσει η επόμενη... Στο σημερινό παιχνίδι κάναμε πολλά λάθη. Δεν είχαμε σερβίς, δεν είχαμε επίθεση. Έτσι δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι η Κηφισιά...».

Ο Ινοσλαβ Κρίνιτς σχολίασε από την πλευρά του: «Σήμερα δεν κάναμε τίποτα σωστό... Εντάξει η Κηφισιά πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση αλλά κι εμείς της δώσαμε πολλά δώρα... Το πρόβλημα ξεκινούσε από το σερβίς. Δεν τους δυσκολέψαμε καθόλου με το σερβίς, έτσι ήταν πάντα προετοιμασμένοι στην άμυνα. Συγχαρητήρια για τη νίκη τους».

«Όλοι παίζουμε για όλους»
Επιστροφή στην έδρα της ομάδας που πέρασε δύο χρόνια και πανηγύρισε την κατάκτηση ενός Λιγκ Καπ για τον Γιάννη Ρουμελιωτάκη, ο οποίος ήταν μάλιστα εξαιρετικός, και συνέβαλε τα μέγιστα για την καλή εμφάνιση της ομάδας του και την άνετη επικράτηση. Ο ακραίος της Κηφισιάς μίλησε μετά τη λήξη της αναμέτρησης για τον αγώνα και την πορεία της ομάδας του: «Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, είχαμε άψογη συνεργασία, και γι' αυτό ήρθε το αποτέλεσμα αυτό. Θελω να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ΑΕΚ, έχει καλούς παίκτες, θα δουλέψουμε, θα συνεχίσουμε εμφανίσεις, χαιρόμαστε όταν παίζουμε έτσι. Όλοι παίζουμε για όλους, η συνεργασία είναι πάνω απ' όλα, με συνεργασία και πάθος κερδίζεις τους πάντες. Ο κόουτς φώναζε να βγάλουμε κι άλλες άμυνες, και για να το λέει ο κόουτς κάτι θα ξέρει».

«Βαρόμετρο ο Πέτρογλου»
Για την ήττα και την κακή απόδοση της ομάδας του, τα προβλήματα που ταλανίζουν την ΑΕΚ, αλλά και την επιστροφή της Εθνικής ομάδας στις μεγάλες διοργανώσεις και το Παγκόσμιο Λιγκ μίλησε ο κεντρικός της Ένωσης, Ανδρέας Ανδρεάδης: «Όταν μπαίνω στο γήπεδο, δε σκέφτομαι τίποτα, απλά μπαίνω και προσπαθώ να δώσω το 100%. Σήμερα δε μας πήγε τίποτα καλά, δεν παρουσιάσαμε το καλό μας πρόσωπο που δουλεύαμε όλη την εβδομάδα, κι έτσι ήρθε απόλυτα δίκαια η νίκη της Κηφισιάς. Ο Πέτρογλου όταν δεν παίζει έχουμε πρόβλημα, είναι βαρόμετρο για την ομάδα. Τώρα κοιτάμε το επόμενο ματς με τον Ολυμπιακό, θα πάμε να τα δώσουμε όλα και να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό».

Σχετικά με την επιστροφή της Ελλάδας στις μεγάλες διοργανώσεις, και συγκεκριμένα το World League, μετά από 10 χρόνια, τονίζοντας: «Η επιστροφή στις μεγάλες διοργανώσεις ήρθε λίγο αργά, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Η ομάδα δεν έχει την ίδια ποιότητα σε σχέση με τότε, αλλά ελπίζω να γίνει μια καλή προσπάθεια από την ομοσπονδία, και να μπορέσουμε να φτάσουμε σαν χώρα ξανά ψηλά. Κάποτε ήμασταν στην 9η θέση του κόσμου, άλλωστε. Όταν παίζεις μαζί με μεγάλους παίκτες, γίνεσαι κι εσύ καλύτερος, όπως εγώ που έπαιζα με τον Ντάντε και τον Μαρσελίνιο στον Παναθηναϊκό. Όταν παίζεις με μέτριους, γίνεσαι κι εσύ ένα με τη μετριότητα. Ελπίζω όλοι να δώσουν το κάτι παραπάνω για να φτάσουμε ξανά ψηλά».
Διάδωσέ το :

Δημοσίευση σχολίου