Home » » Αύριο ή τη Δευτέρα υπογράφεται η σύμβαση για την εκχώρηση

Αύριο ή τη Δευτέρα υπογράφεται η σύμβαση για την εκχώρηση

Written By AEKTV on Πέμπτη 24 Απριλίου 2014 | 9:04:00 μ.μ.

Έτοιμο είναι πλέον το τελικό κείμενο της σύμβασης για την εκχώρηση των απαιτήσεων της ΑΕΚ από τον Μάκη Ψωμιάδη στο ελληνικό Δημόσιο. Πλέον το μόνο που απομένει για να πέσουν οι υπογραφές και να τελειώσει το θέμα, είναι να ξεκαθαριστούν και τα τελευταία διαδικαστικά ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα.
Αυτά είναι δύο: Το πρώτο αφορά το περιβόητο χαρτόσημο. Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αποδέχθηκε... αυτό που προβλέπει ο νόμος(!), δηλαδή ότι το ποσό του χαρτοσήμου (στην προκειμένη περίπτωση 3 εκατ. ευρώ) πρέπει να καταβληθεί όχι ταυτόχρονα με τις υπογραφές, αλλά εντός πέντε ημερών από την υπογραφή της σύμβασης. Ωστόσο, από την ΑΕΚ περιμένουν να ξεκαθαριστεί και μια άλλη παράμετρος της υπόθεσης. Αν σε περίπτωση που το χαρτόσημο δεν καταβληθεί εντός της προθεσμίας, το ποσό βεβαιώνεται ως χρέος (που βαραίνει τον εκκαθαριστή) ή αν αυτομάτως θεωρείται άκυρη η σύμβαση.
Στην πρώτη περίπτωση, οι υπογραφές μπορεί να μπουν ακόμη και αύριο, ενώ στη δεύτερη η Ένωση θα εξαντλήσει το περιθώριο που υπάρχει μέχρι την προσεχή Δευτέρα 28, ώστε να υπάρχει περισσότερος χρόνος για να λυθεί το ζήτημα του χαρτοσήμου. Επειδή το θέμα είναι περίπλοκο, να θυμίσουμε ότι στην παρούσα φάση η ΑΕΚ επιδιώκει να υπογράψει την σύμβαση (ώστε να τελειώσει αυτή η υπόθεση και να προχωρήσει η ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της ΠΑΕ) και εκ των υστέρων να λύσει το ζήτημα του χαρτοσήμου, για το οποίο έχει ήδη αποφασιστεί να περάσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα τροπολογία από την Βουλή, που θα ξεκαθαρίζει το ζήτημα (δηλαδή, θα διευκρινίσει ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση δεν απαιτείται χαρτόσημο).
Ένα δεύτερο διαδικαστικό ζήτημα που προέκυψε αφορά παλαιότερη απόφαση της ΓΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ, που έδινε το δικαίωμα στους Παναγιώτη Βαλασόπουλο και Αλέξη Αλεξίου να διαπραγματευτούν για την εκχώρηση των απαιτήσεων Ψωμιάδη. Από την πλευρά του Δημοσίου τέθηκε θέμα αν πρέπει να υπογράψουν και οι συγκεκριμένοι την σύμβαση (μαζί με τον Ανδρέα Δημητρέλο), ωστόσο εκείνοι δεν έχουν τον λόγο να πάρουν το ρίσκο (με το θέμα του χαρτοσήμου να είναι προς το παρόν σε εκκρεμότητα).
Όμως, η ΑΕΚ μετέφερε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ότι μέχρι στιγμής οι Βαλασόπουλος και Αλεξίου δεν έχουν κάνει καμία κίνηση σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, άρα επί της ουσίας δεν έχουν αποδεχθεί επίσημα το δικαίωμα που τους παραχώρησε η ΓΣ και συνεπώς η παραχώρηση μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο με την υπογραφή του Δημητρέλου. Για τις συγκεκριμένες δύο εκκρεμότητες θα υπάρξουν νέες επαφές αύριο στην ΦΑΕΕ Αθηνών, στις οποίες και θα αποφασιστεί αν η σύμβαση θα υπογραφεί αύριο ή την Δευτέρα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το Δημόσιο δείχνει πλέον θετική διάθεση για να ολοκληρωθεί αυτή η υπόθεση που τράβηξε πολύ, όπως δείχνει να κινεί και τις διαδικασίες για να ξεπεραστεί το ζήτημα του χαρτοσήμου...
Πηγή: aek365.com
Διάδωσέ το :

Δημοσίευση σχολίου